vrijdag 1 augustus 2008

vrijdag 1 augustus Jhansi - verder per trein naar Delhi

Heel, heel vroeg opstaan een half uur rijden om naar het station te gaan. Onze trein vertrekt om 6u50 naar Delhi.

Alvorens we ons ons hotel verlaten brengt onze gids ons naar een zijrivier van de Ganges waar duizenden pelgrims toestromen voor de komende festivalfeesten .

Ze baden allen in het " heilig water ". Ze schrobben hun voeten , wassen hun haren en kleren, poetsen hun tanden . Het is een kleurrijk spectakel.

Het station van Jhansi hadden we al gezien toen we hier twee dagen eerder aankwamen. Het bleek nog altijd hetzelfde beeld te zijn , duizenden Indieërs liggen voor het station op de grond te slapen . Het lijkt wel een voetbalplein met allemaal slapende mensen, mannen , vrouwen en kinderen. Als we onze gids daarover aanspreken haalt hij gewoon zijn schouders op.

Onze treincoupé delen we met andere Indiërs . Heel gezellig wordt er heen en weer gekletst in het gebroken engels. Opeens vraagt één van het gezelschap of we nederlands verstaan ?!
Het blijkt dat twee van deze Indiërs in Hasselt wonen ! Wat een geluk, meteen is ons probleem met het kiezen van de juiste halte en het dragen van onze koffers opgelost.

Zij roepen dragers ( zie foto : 2x 20kg op het hoofd en 20 kg aan de arm ! ) voor onze bagage.Sponseren ze ons, met de fooien voor ons te betalen . Ze vertelden dat ze een kruidenierszaak hadden in Hasselt recht tegenover het station. Waarbij wij plechtig beloofd hebben zodra we in Hasselt komen hun shop te bezoeken.

Geen opmerkingen: