woensdag 30 juli 2008

Woensdag 30 juli Trein Jhansi - Orccha


Een nieuwe dag. Het is de laatste dag met onze gids. Intussen hebben we toch een zekere band opgebouwd met deze vreemde man die we 15 dagen eerder nog niet kenden.(foto rechts)
Zoals iedere morgen haalt hij ons op in de lobby van het hotel en informeert hij naar onze plannen.
Meteen begint hij zelf met een voorstel dat we moeilijk kunnen afslaan.Vastberaden nodigt hij ons uit bij hem thuis, om deze middag bij hem en zijn familie te dineren.
Wat een ervaring ! Hij woont samen met zijn vrouw en zijn kinderen en een oom in een klein mooi sober huis.
Het is er ontzettend net , iets dat je hier in India niet zou verwachten. De tafel is netjes gedekt en zijn vrouw heeft voor ons uitmuntend gekookt. We kopiƫren hun eetgedrag, met lepel en de hand genieten van ons maal. Ook het naan (=brood = een soort flensjes zonder suiker) is zeer lekker. Zijn echtgenote eet niet mee bij ons aan tafel. Na de dis krijgen we een rondleiding in het huis.
Verder in de dag bezoeken we het Agra Fort en de baby Taj Mahal.
Om 18u50 worden we door de gids naar het station gebracht. Wij trakteren de gids en onszelf met een lekkere ijskoffie.
De gids installeert ons op de nachttrein. Zodra de trein zich in beweging zet, loopt onze gids nog een stukje zwaaiend mee. Een hoofdstuk van onze reis wordt hier afgesloten.
Op de trein delen we onze coupe met een Indisch koppel, een kleuter, een oom en nog een zakenman.
We worden thee aangeboden. Er onstaat een gezellig heen en weer geklets.Om 9 u krijgen we lakens en dekens, de lichten gaan uit en iedereen gaat slapen.
Zelf durven we niet inslapen want 4 uur verder staat een andere gids ons op te wachten.

Geen opmerkingen: